pondělí 14. října 2013

Pondělní borůvkové ráno

Pondělní rána bývají - jak všichni už dávno víme - těžká, tak proč si je nezpříjemnit nějakou dobrou sladkou snídaní? Zastávám názor, že všechna rána by měla být zpříjemněna nějakým lahodným pokrmem, ale šunku ani sýr mi po probuzení rozhodně necpěte. Naposledy jsme snídala něco slaného naposledy asi před sto lety (pravděpodobně tukovou housku s Veselou krávou ♥ a to je teprve dobrota. ach, připomíná mi to dětství) Ráno se chci rozšoupnout a klidně si dám i nějaký ten pravý domácí koláček od babičky (a k tomu horu ovesné kaše s horou skočice a horou ovoce).
Dnes bych Vám ale chtěla představit svou dnešní snídani, která byla zcela výjimečně rýžová.

rýžová pudinková kaše s borůvkami

Vždy, když doma vaříme rýži, nějaká zbyde a je přeci škoda to nechat zkazit a pak vyhazovat, když si z toho Verunka může udělat kašičku, kterou normálně nedělá, protože to trvá dlouho (není nad vločky!). Nedělní rejžovka byla tedy jasnou volbou. Trochu jsem se bála, že mi kaše nezhoustne (možná jsme spíš hledala záminky naházet tam něco spešl), když v tom mi do oka padl vanilkový pudink. Je v něm pochopitelně spousta škrobů, ale jednou za čas? (aby to jednou za čas ale nebylo moc často, frajerko). 

Do rýže uvařené ve vodě (při vaření můžeme přidat koření, například hřebíček se k rýži hodí perfektně) přilijeme mléko a za občasného míchání ohříváme v kastrůlku. Mezitím si rozmícháme 1-2 (nebo kolik chceme) lžičky pudinku v mléce. Když se kaše skoro vaří, přilijeme pudink a mícháme do zhoustnutí. Nikdy to tam, prosím pěkně, nesypte přímo, prášek se zdrcne a vytvoří hrudky (já hloupá). Můžeme osladit lžičkou medu. Podáváme s čím chceme (nevím proč, ale do rýžové kaše se mi vůbec nehodí čerstvé ovoce, proto jsem zvolila zavařované borůvky z letních zásob)

5 komentářů: