Dnes bych Vám ale chtěla představit svou dnešní snídani, která byla zcela výjimečně rýžová.
Vždy, když doma vaříme rýži, nějaká zbyde a je přeci škoda to nechat zkazit a pak vyhazovat, když si z toho Verunka může udělat kašičku, kterou normálně nedělá, protože to trvá dlouho (není nad vločky!). Nedělní rejžovka byla tedy jasnou volbou. Trochu jsem se bála, že mi kaše nezhoustne (možná jsme spíš hledala záminky naházet tam něco spešl), když v tom mi do oka padl vanilkový pudink. Je v něm pochopitelně spousta škrobů, ale jednou za čas? (aby to jednou za čas ale nebylo moc často, frajerko).
Do rýže uvařené ve vodě (při vaření můžeme přidat koření, například hřebíček se k rýži hodí perfektně) přilijeme mléko a za občasného míchání ohříváme v kastrůlku. Mezitím si rozmícháme 1-2 (nebo kolik chceme) lžičky pudinku v mléce. Když se kaše skoro vaří, přilijeme pudink a mícháme do zhoustnutí. Nikdy to tam, prosím pěkně, nesypte přímo, prášek se zdrcne a vytvoří hrudky (já hloupá). Můžeme osladit lžičkou medu. Podáváme s čím chceme (nevím proč, ale do rýžové kaše se mi vůbec nehodí čerstvé ovoce, proto jsem zvolila zavařované borůvky z letních zásob)
mmmmmmm <3 vypadá to opravdu moc dobře :-)
OdpovědětVymazatTa vypadá parádně :)
OdpovědětVymazatmiluju kaše!♥
OdpovědětVymazatperko101.blogspot.cz
na sladké moc nejsem, ale snídaně sladké mám moc ráda
OdpovědětVymazatJežiši to je dobrota!
OdpovědětVymazat