neděle 8. prosince 2013

Lívancová hora osudu

Bylo tu snad už všechno. Palačinky, tousty, parfait, kaše,... ale lívance ještě ne. Je to vcelku překvapení, protože jestli něco na mém víkendovém jídelníčku vyhrává, jsou to právě oni. Mám jednu krásnou vzpomínku z dětství, kdy nám babička na prázdninách vařila lívance s povidly a zakysanou smetanou, dala do košíku a my si je vytáhli po provázku nahoru do schodů a snědli v posteli. Ty ale narozdíl od těch dnešních byly topené v oleji a když je člověk jedl, nezbylo nic jiného, než si všechnu tu mastnotu utírat do peřin za spokojeného mlaskání. Dnešek se tedy nesl v duchu trochu odlišném, představuji vám celozrnné kynuté lívance s karamelovo-banánovým přelivem, kousky banánu a vlašskými ořechy, vše doplněné o tradiční zelený čaj.






mám nový hrníček, má 660ml a mně to je pořád málo!
pořád se pokouším udělat lívance ze všech nejnadýchanější, jako v tej Américe, ale pořád se mi nedaří
snad o prázdninách trochu doženu fotografický skluz, který pomalu ale jistě nabírám, tak ještě vydržte
přeji krásné ráno!

16 komentářů:

  1. ten hrníček je bezvadný, tak jsem na "kýble" než malé hrnečky (a tady na koleji slušně trpím, protože mám malinkatý hrnečíček, ale jsem škudlil škudlivý a nekoupím si větší ×D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to znám, sama bych si ho za ten hříšný peníz nekoupila, ale měla jsem nějaké poukázky do Sparu, tak padly právě na něj a byla to dobrá volba :)

      Vymazat
  2. tak to je nádhera!
    a hrníček mám stejně velký, a ráno si ho musím naplnit dvakrát :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju :) nojo, bez litru čaje v sobě po ránu ani ránu :D

      Vymazat
  3. Tak tomu říkám nádhera!! Málem jsem si tu poslintala klávesnici :)

    OdpovědětVymazat
  4. Teď ještě aby mi je nějaká hodná duše udělala zrovna takovéhle krásné :) Jen je vidím, šla bych si je udělat :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. třeba se ti poštěstí :)) a když ne, tak každý lívance jsou lepší než žádný :))

      Vymazat
  5. Ach! Mňam :) To zase koukám na pěkný blog. Jak děláš ten karamel? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu :) musím se přiznat, že jsem teď poměrně marně pátrala v paměti, z čeho jsem to vlastně dělala, napsala dlouhý komentář o tom, jaká jsem hlava děravá a zrovna jsem si vzpomněla, že takzvaný karamelovobanánový přeliv je jen takovéto karamelové mlíčko od Madety, ve kterém je rozmixovaný banán :)

      Vymazat
    2. :D To je super nápad. Díky za tip! :) Konečně zase něco nového :) Já si z toho samého mlíčka dělala ovesnou kaši a taky to nebylo úplně marné, pokud zase něco můžu doporučit já tobě. Doufám teda, že myslím to samé (půllitrová krabička). :)

      Vymazat
    3. jojo, to je ono :) do kaše ho taky musím někdy vyzkoušet, pořád šetřím (kalorie i mlíko :D .. teda spíš mlíko, už mi to s ním ani nechutná) a dělám ji jen z vody a vloček, tak bych se měla zase někdy trochu rozšoupnout :D

      Vymazat