neděle 1. prosince 2013

Adventní ovesná

Venku už je (nějaký ten pátek) úplně vybíleno, sněžná děla jednou na plné pecky (pokud zrovna mrzne a neprší) a to značí jen jedno jediné. Dneškem začíná adventní období, proto je třeba vydloubnout první čokoládičku z kalendáře (pokud máte takovou smůlu, ti šťastnější ho totiž dostanou až pátého a budou jich moct sníst všech pět najednou, hurá!). Původně nic takového jako první zimní snídaně v plánu nebylo, ale přeci na vás nemůžu úplně zanevřít jen kvůli vánočním nákupům. Kdybych nebyla lenoška líná, tak by byly i perníčky, ale ty dnes muselo nahradit jen perníkové koření schované do kaše, ale přísahám, že se na ně vrhnu hned jak to půjde. Prvního prosince tedy perníková banánová ovesná kaše s jablkem, skořicí, arašídvým máslem a čajem Medový perníček (od Babičky Růženky, jestli máte rádi rooibos, tak tenhle určitě vyzkoušejte, doopravdy chutná jako perníčky!)






P.S. s tím světlem to začíná být docela na štíru, vůbec to tak nevypadá, ale je to děs běs.
P.S.1 už mám zase máslíčko!
P.S.2 ta vidlička zůstala nedotčená, vůbec nevím, proč jsem ji tam dávala
P.S.3 přeji všem krásné adventní období provoněné skořicí, svařákem a vánočkou!  :)

14 komentářů:

  1. Fotky jsou krásné, hned bych si dala :-)
    Já jsem dělala perníčky dnes, ale ještě je budu muset nazdobit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju :) jé, to ti závidím, já se k tomu snad už ani nedostanu.. :( ale na perníčky snad není nikdy pozdě :)

      Vymazat
  2. Ó, mňam! ... :-) Aký dobrý nápad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju :) snažím se, ať to není pořád stejné :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. díky :) no, už se to blííížííí :D

      Vymazat
  4. Přesně takovou jsem měla minulý rok na Štědrý den :)) Musela být naprosto výborná :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na Štědrý den musím taky něco vymyslet :) hlavně se skořicí :D

      Vymazat
  5. Ja jem vlocky snad kazde rano, obcas si ich pripravujem podobne ako ty. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takhle je to nejlepší, žádné experimenty, zkrátka ověřená klasika :))

      Vymazat