sobota 9. listopadu 2013

Zamračená palačinka

Sobotní palačinkolívanečkohlavněněcojinéhonežkašování  jsem původně chtěla odložit na jindy, protože se mi vůbec nechtělo vymýšlet, co do huby takhle po ránu, aby to i hezky vypadalo, ale nakonec jsem se rozhodla neporušit svůj sobotní stereotyp a ty palačinky si přecijen udělat. Výjimečně se mi docela povedly a dokonce se mi podařilo je nesníst všechny a nepřejíst se, což (po včerejší krizi) považuji za úspěch. Dnešní božský ranní pokrm se tedy skládal z celozrnné palačinky, banánu, jablka, jogurtu a skořice. A byla to paráda.









Dnes odpoledne se chystám péct sušenky a s přibývajícími dobrotami, co každý týden napeču mi v hlavě vyvstává otázka, jestli si nepořídit nějaké alternativní sladidlo výhradně jenom na pečení, protože medu je mi věčně škoda, cukr tam dávat nechci, a tak většinou skončím u jablečného pyré a rozmixovaných rozinek a pak mi to nechutné (a ještě se divím :D). Jaký máte názor na stévii? Její nulová kalorická hodnota mi připadá až moc dokonalá na to, aby to byla pravda, která je ještě ke všemu zdravá (nebo ne?). Nebo se raději pustit do nějakých složitějších cukrů jako je třeba ječmenný slad nebo-li sladěnka? Čím sladíte vy?

11 komentářů:

  1. parádní jsou hlavně tvoje fotky (proč zamračená?) a stévii používám, považuji ji za ideál co se zdravého slazení týče, ve škole o tom taky padla pozitivní zmínka;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože venku je pořád ošklivo (zamračeno :D) a já pak pobíhám po domě s tácem se snídaní a hledám nejlepší světlo pro fotku, mezitím mi to celé vystydne a pak se mračím já :D . Tu stévii asi zkusím, díky :)

      Vymazat
  2. Vypadá moc hezky :) Já bych mohla doporučit třeba Cukropur, používám ho při pečení a je taky nekalorický :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten jsem u tebe taky koukala, ještě to promyslím :) Děkuju :)

      Vymazat
  3. Vypadají moc krásně, dala bych si hned :))) Můžeš se zítra ráno stavit i u nás, když budeš chtít :D

    OdpovědětVymazat
  4. Miluji palačinky a nemůžu se jich nikdy nabažit :D A z těch tvých fotek je jím očima :D Stévii si plánuji v nejbližší době pořídit :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ta vypadá krásně! Hned bych ti ji snědla! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Yummi ♥ Palačinky bych si měla dělat na ty ý chutě častjěc protože jsou určitě zdravější než nějaké kupované sušenky :D ach ta moje lenost :D Noo stévie, pěstovala jsem si ji doma, sušila..a byl to hnus :D Prý se to s kupovanou nedá srovnat ;) Ta moje měla divnou pachuť ale sladila ;) Až si ji pořídíš napiš jeslti se to vyplatí :P přijde mi to docela drahé na takovou malou lahvičku většinou :(

    OdpovědětVymazat