středa 13. listopadu 2013

Parfait d'ananas

Parfait (čti parfé i v případě, že jsi nežabožrout) jsem ještě nikdy nedělala, i když se musím přiznat, že v podmínkách, ve kterých vznikal (vznikalo? c'est le parfait ou la parfait ou quoi?) mu vůbec nebylo přáno se zrodit. Hlavní kámen úrazu je najít vhodnou skleničku, pokud možno ani malou ani velkou, hezkou a bez štěňátek nebo Tarzana. Poslední dobou objevuji nová (zaprášená) zákoutí našich skříněk s nádobím, vytahuji takové, ze kterých nikdo nikdy nic nekonzumoval a rodinní příslušníci se diví, kde jsem to zas vzala a na co. No aby to bylo pěkné, ne? Často pak takové chystání snídaně přesahuje délku jedné vyučovací hodiny, mně stydne čaj a kručí v břiše. Ale teď už ke snídani.
V sobotu jsem se rozhodla upéct sušenky, protože jsem od babičky (za studijní zásluhy a jméno v novinách) dostala takové sušenkové a zdobící udělátko, tak jsem ho musela hned vyzkoušet. Z bílé mouky by to šlo (a chutnalo) asi lépe, ale cizrna je cizrna a já konečně otevřela ten třtinový cukr a trochu ho (i přes nechci zbytečněsladitnebudutotamdávat a následné noalepaktobudehnusný a rozhodující notakjo) přidala do těsta a světe div se, vcelku se to vydařilo. Recept mám od Veroniky, jen jsem přidala asi lžíci a půl jogurtu, aby to bylo trochu tekutější a já mohla tvořit tím sušenkovačem, je tam i trochu kokosu a rozmixovaných arašídů, protože máslíčko už zase nemám. Ananasovo jabločné parfait jsem tedy doplnila o cizrnové sušenky, smoothie z ananasu, mrkve a jablka, cuketový muffin a (studený) zelený čaj.









14 komentářů:

  1. To je super nápad s těmi sušenkami, moc pěkná snídaně :)

    OdpovědětVymazat
  2. to znám, neustále fotim, než se mi fotka jídla líbí, a pak jídlo dávno vychladlé nebo hlad ukrutný, máme to my foodblogeři opravdu náročné:)

    OdpovědětVymazat
  3. já se na cizrnové sušenky chystám jakmile se na vánoce vrátím domů, tak jsem ráda, že je vidím "potvrzené", že jsou dobré :D

    OdpovědětVymazat
  4. Začala jsem si čajík ráno dělat do konvice, takže mi vždycky vystydne jen ten hrníček, který fotím, taky bych bez něj umřela! horký čaj po ránu je to nejlepší na světě ♥ děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  5. Receptík na muffinka bych uvítala. :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. článek asi psát nebudu, ale byly to dva hrnky celozrnné mouky (možná kus hladké? už je to dávno :D), hrnek cukety, dvě lžíce oleje, 3/4 hrnku jablečného pyré, 2 vejce, rozmixované namočené rozinky, skořice, perníkové koření, lžička kypřícího prášku, lžička jedlé sody a teď si vážně nevzpomínám, jestli jsem tam dávala mléko nebo jogurt nebo možná nic, těžko říct :)

      Vymazat
  6. Vypadá to moc dobře :)) Tak takovou snídani chci taky :))

    OdpovědětVymazat